發新話題

深圳見聞錄(已+續集)

深圳見聞錄(已+續集)

近排省港都有行動 , 但無損我省港出動 , 上月朋友駕車與小弟夜遊覓食 , 順便到三沙一遊晚景 , 於沙咀近牌坊後面見到有港人被劫 , 被劫者被搶走背囊 , 雖匪徒成功搶走背囊 , 但臨走贈予港人面上一刀 , 登時血流如柱 , 雖見圍觀者眾但空無一人肯施予援手 , 點知?因小弟與友人大膽落車幫手及問觀眾有否有人報案 , 唉..............................此情此景小弟朋友代為報案送院救治 , 事因多事小弟與友人亦須要就地俾份臨時見証口供 , 該港人救治期間全程清醒 , 被問及被搶財物時 , 和盤托出背囊內原來只有 4 樣野 , 一包紙巾/一份報紙/一揪鎖匙及一包煙連火機 , 當時心裡面想起唔怪得大陸人而家好興叫港客做背囊黨 , 甚至有人叫 "鄉港佬" .

個人愚見覺得港人夜媽媽出入喱 D 龍蛇混雜既地方 , 在冇須要既情況下, 何必咩住個背囊週圍走 , 內裡完全廢物人用佢用心態引人犯罪 , 有型咩?唔多覺喎:th_down:!

事後走轉下沙人少冷清調頭鬆人 , 一條大路直出益記 , 我揀 No. !**part 2 柔手掃袋底 , 左手搓波仔右手探妹妹仔 , 越摸越起水勁多 Gap 汁 , 事後清潔尚算細心服務不俗.

友人揀 No.^) part 2 玩得幾放 , 上身冇晒障礙任由搓弄 , 下身妹妹慢工出細貨 , 友人與佢打晒茄輪爆槳而回 , 換衫走人時仍對此 Bg 盛讚有嘉:th_up:.

仲有好多經歷 , 容後再續 sorry.

[ Last edited by 骨總 on 2007-7-11 at 17:32 ]

香港人呀香港人, 好心抹走背囊黨形象啦!

骨總路見不平,拔刀相助,蔭敬

引用:
Originally posted by ricky168b at 2007-7-8 11:06:
骨總路見不平,拔刀相助,蔭敬
X 2 :th_up::th_up::th_up:

﹝真係唔明點解咁多香港人係要孭背囊......

[ Last edited by 雞糠 on 2007-7-8 at 12:42 ]

上面d人個個都係帶幾十蚊出街就算
都無帶咩銀包呀身分證呀等等
而香港人好多放左工上去(玩 / 返屋企)
咪好多會帶埋d開工衫囉
[img]http://img15.imgspot.com/u/06/264/14/untitled1158951583.JPG[/img]

引用:
Originally posted by 骨總 at 2007-7-8 10:42:
近排省港都有行動 , 但無損我省港出動 , 上月朋友駕車與小弟夜遊覓食 , 順便到三沙一遊晚景 , 於沙咀近牌坊後面見到有港人被劫 , 被劫者被搶走背囊 , 雖匪徒成功搶走背囊 , 但臨走贈 ...
開细冇黑面?
老地方!%fans

引用:
Originally posted by 骨總 at 2007-7-8 10:42:
近排省港都有行動 , 但無損我省港出動 , 上月朋友駕車與小弟夜遊覓食 , 順便到三沙一遊晚景 , 於沙咀近牌坊後面見到有港人被劫 , 被劫者被搶走背囊 , 雖匪徒成功搶走背囊 , 但臨走贈 ...
Ching, 我地唔係貪型呀,放左工先出發,有時真係迫不得已先拎袋,好似聽朝要出去開會,今晚要拎文件走...

但係睇完ching 呢編野, 小弟都有啲反思,真係好唔值,我諗我都會盡量唔帶袋上去.

最後,多謝ching 指點.:th_up:

引用:
近排省港都有行動 , 但無損我省港出動 , 上月朋友駕車與小弟夜遊覓食 , 順便到三沙一遊晚景 , 於沙咀近牌坊後面見到有港人被劫 , 被劫者被搶走背囊 , 雖匪徒成功\搶走背囊 , 但臨走贈 ...
真係佩服骨總大師兄既行為 , 比著小弟晌呢 d 時候都唔知閃左去邊度囉 !!

發新話題