標題: HTC One ME 雙卡版確認到港 [打印本頁]

作者: blackjackal    時間: 2015-6-24 02:49     標題: HTC One ME 雙卡版確認到港

HTC 今年 One 系列到目前為止,已經發布左 HTC One E9、HTC One E9+、HTC One M9、HTC One M9+ 四個機款,後三者香港已經賣緊街。本來以為王雪紅話 10 月有驚喜,我已經打算坐係度等到新機到,點知未到 10 月又有一款 One 旗艦系列到港,就係 HTC One ME 啦!

事關 HTC 已經發出邀請預告,香港係六月二十五日將會有場發布會,產品正正係 One ME!其實呢款新機資料係 HTC 中國已經通曬天,其實毫不意外,無咩特別,但就會好期待。因為部 One ME 配備 5.2 吋 2K 芒,2000 萬像素主鏡頭同埋最中意既 Ultrapixel 前鏡頭,處理器就用左八核心 MTK Helio X10,加上 3GB RAM 同 32GB 內存,同埋可以插爆 2TB 外置記憶卡! 電量方面就維持 2840 mAh,根據之前 M9+ 使用經驗,係足夠一日用量有餘。

最吸引莫過於機身正面會加入埋指紋識別感應器,希望都會係 M9+ 果種,因為速度同 iPhone 6 一樣咁快。同埋香港發售的 One ME 是雙卡版本來的,對於幾張卡的人來講當然方便。而 M9+ 有既杜比加持 BoomSound,係 One ME 上都會有。整個機型十足 M9+,但就缺少金屬外殼和雙鏡頭設計。
作者: mark34    時間: 2015-6-24 09:11

目前咁睇部機幾正 , 不過唔知到時幾錢埋尾 , 買 HTC 同 LG 機有個不成文慣例 , 新機開售三個月後先至好買
作者: 中女情人    時間: 2015-6-24 12:16

pak少實岩
作者: 大袋淫魔2005    時間: 2015-6-26 12:05

引用:
原帖由 中女情人 於 2015-6-24 12:16 發表
pak少實岩
睇埋價錢先la
作者: 風流快活    時間: 2015-6-26 12:26

HTC新機半年後買最好
作者: gary_yip    時間: 2015-6-29 01:53

開價四千幾揾你老豆買!
作者: 瀉首    時間: 2015-6-29 13:32

HTC要救亡仲賣四千幾揾你老豆買x2
作者: zoomam    時間: 2015-6-30 02:00

引用:
原帖由 中女情人 於 2015-6-24 12:16 發表
pak少實岩
四千幾實唔岩
作者: masion    時間: 2015-7-1 16:54

更正部機係5.5 吋
作者: Man8    時間: 2015-7-2 02:37

5.5 吋唔要la
要咁大托咩
作者: 夜鬼    時間: 2015-7-5 05:38

引用:
原帖由 Man8 於 2015-7-2 02:37 發表
5.5 吋唔要la
要咁大托咩
袋褲袋超唔方便
作者: sunnywong    時間: 2015-7-8 16:03     標題: 5.5 吋

袋褲袋超唔方便x2
作者: pak    時間: 2015-7-9 02:31

引用:
原帖由 gary_yip 於 2015-6-29 01:53 發表
開價四千幾揾你老豆買!
老豆講左話唔會買
作者: zoomam    時間: 2015-7-9 04:04

估到實唔岩你
作者: boxs    時間: 2015-7-9 18:20

htc仲係唔爭氣唉

歡迎光臨 桑拿街論壇 (http://www.saunaguide88.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0