標題: Samsung 6 吋巨芒機 Galaxy Mega 2:三千蚊唔洗打通中港 4G 網絡 [打印本頁]

作者: blackjackal    時間: 2014-9-19 12:25     標題: Samsung 6 吋巨芒機 Galaxy Mega 2:三千蚊唔洗打通中港 4G 網絡

Samsung 去年在港推出屏幕達 6.3 吋的中階大屏幕手機 Galaxy Mega 6.3 ,由於定價略高(當時定價是 HK$4,698),在市場上的反應只算一般。今年 Samsung 再接再厲,將會於 9 月 23 日推出 Galaxy Mega 2。雖然屏幕縮小至 6 吋,但整體規格提升不少,加上該機定價比上代更加相宜 (定價 HK$2,998),喜愛大屏幕手機的用家可以注意一下。

Samsung Galaxy Mega 2 規格包括 Snapdragon S400 四核 1.2GHz CPU、6 吋 1280 x 720 解像度屏幕、2GB RAM、16GB ROM、1,300 萬像素主鏡頭、2,800mAh 電池及運行 Android 4.4 等。對比上代 Galaxy Mega 6.3,Galaxy Mega 2 在處理器及相機的像素上,有很大的進步。

Samsung Galaxy Mega 2 除了規格比上代進步不少外,該機在眾多 Samsung 手機之中,首次加入 500 萬像素前置鏡頭,讓用家自拍時,更輕易拍出理想的效果。

在網絡連接方面,Galaxy Mega 2 擁有 4G 雙卡雙待功能,而且支援 「5 模 17 頻」。用家身處中國,亦可使用支援 TDD-LTE 或 FD-LTE 的營運商繼續以高速上網。是現今市場上,支援網絡頻譜較多的產品。

Samsung Galaxy Mega 2 設有黑啡及白色。

作者: 大袋淫魔2005    時間: 2014-9-19 15:14

不過6 吋巨芒
作者: hymen    時間: 2014-9-19 16:20

電池容量差些小吧
作者: blackjackal    時間: 2014-9-20 01:54

引用:
原帖由 hymen 於 19/9/2014 16:20 發表
電池容量差些小吧
2800 mah  算係咁啦
作者: 冤魂不息    時間: 2014-9-24 18:10

今日出街
衛訊$3000
舖仔$2850
即訂白色
聽日攞
作者: 老水掌翼    時間: 2014-9-29 01:48

好岩用不過 吋芒太大難接受
作者: 冤魂不息    時間: 2014-9-29 11:05

用左幾日
用中移動4G
上到大陸都用得

影相同S4差唔多

抵用
作者: blackjackal    時間: 2014-9-30 01:19

引用:
原帖由 冤魂不息 於 29/9/2014 11:05 發表
用左幾日
用中移動4G
上到大陸都用得

影相同S4差唔多

抵用
咁價格嘅機, OK 啦
作者: tam1977    時間: 2014-10-1 16:06

材料一流
價錢唔貴
品牌知名
可借做到 6寸咁大托咩
作者: 冤魂不息    時間: 2014-10-2 14:35

用左一星期度

作者: 遲力貢震    時間: 2014-10-2 15:55

想嘔
作者: mouse09    時間: 2014-10-18 17:26

又真係幾衰格
6 吋咁大托咩
作者: pantsu    時間: 2014-10-28 09:45

我地老人家用都唔錯, 就係要夠大.
作者: hammy    時間: 2014-10-28 15:12

for me is too big
作者: 電車奇    時間: 2014-10-29 14:36

唔渣上手打電話n當note book甪可以既
作者: sumyeung    時間: 2014-10-29 18:01

唔好講話渣上手打電話難渣
袋都難袋
想清又夠大不如孭部32吋電視出街咪仲清

歡迎光臨 桑拿街論壇 (http://www.saunaguide88.com/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0