14 12
發新話題

汝州街"X足一世"

汝州街"X足一世"

呢檔野上過幾次, 試過幾個師父都可以.
今日當黑, 冇客所以冇師父, 撞著個煙剷.

頭兩part係A師父做, 佢應係駐場, 次次都見佢,
骨技交足功課. 完2 part諗住加鐘, 可能有熟客到,
佢話唔好意思, 剛好有另一師父B到場,
咁就叫佢同我加按一粒.

師父B同我按左二十分鐘度, 門鐘響, B仆到去開門,
仲好熱情招呼, 此刻小弟已有少少不祥預感.

B一返黎, 竟然渣住口煙, 一路扯一路按, 我忍左一陣,
正想出聲, 點知佢竟然話:"差唔多咯喎"
我:"吓?" , 真係O晒咀, 頂到盡得半粒鐘就話差唔多?
師父B: "喂, 咪最多爭你個零字...我要做呢個客,
果個零字最多下次補番比你"

本來, 大家出黎都係搵啖飯, 你要搏上多粒小弟絕唔會介意,
但唔應該咁"老奉", 咁我比少$20, 下次補番比你又得唔得先?

如果講句唔好意思, 有乜所謂, 反正按少陣唔死得人o者.
做野時食煙亦係不禮貌, 就算係大陸, d女都會問下我先.

最後A過來打圓場(同佢熟少少), 又sorry又斟茶,
小弟都無再嘈落去, 唯有下次見到呢個B(細粒短髮,
講9成純正白話帶少許"痴利根")
就敬而遠之.

c兄可以唔駛再去, 下次試過第間

引用:
原帖由 阿虫介紹尼 於 2009-12-23 00:04 發表
c兄可以唔駛再去, 下次試過第間
阿虫兄,
就算唔去呢間場都要認實佢個樣, 有d師父係自由人跑幾間場,
我再諗諗下, 好有可能年前係近欽州街口上樓果間(忘記了名)
已經見過佢, 唉, 亦係一踩屎經歷.

引用:
原帖由 tkcheung60 於 2009-12-23 00:16 發表

阿虫兄,
就算唔去呢間場都要認實佢個樣, 有d師父係自由人跑幾間場,
我再諗諗下, 好有可能年前係近欽州街口上樓果間(忘記了名)
已經見過佢, 唉, 亦係一踩屎經歷.
最唔好係一路扯一路按

引用:
原帖由 tkcheung60 於 2009-12-23 00:00 發表
呢檔野上過幾次, 試過幾個師父都可以.
今日當黑, 冇客所以冇師父, 撞著個煙剷.

頭兩part係A師父做, 佢應係駐場, 次次都見佢,
骨技交足功課. 完2 part諗住加鐘, 可能有熟客到,
佢話唔好意思, 剛好有另一師父B到 ...

引用:
原帖由 tkcheung60 於 2009-12-23 00:00 發表
竟然渣住口煙, 一路扯一路按

最唔好係尼下野,後尾幾錢落樓?

係唔係做生意架 鬼去都得喇

14 12
發新話題